OKOK

Urnebegravelse

Ved en urnebegravelse er der flere muligheder for valg af gravsted. Der er bl.a. mulighed for at vælge mellem eget gravsted eller begravelse i kendt eller ukendt fællesgrav. Dertil skal man også være opmærksom på fredningstiden på kirkegården.

Fredningstiden for en urne er på de fleste kirkegårde 10 år, og gravstedet skal derfor købes for mindst 10 år.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål omkring de forskellige valg, der skal træffes i forbindelse med nedsættelse af en urne. Vi er klar ved telefonerne på 36 17 67 02.

Urnegravsted

Traditionelt gravsted med individuel afgrænsning, beplantning og valg af gravsten. Et gravsted, der minder meget om et traditionelt kistegravsted, men som er mindre, da urnen fylder mindre end en kiste.

Kendt urnefællesgravsted

En kendt urnefællesgrav er kendetegnet ved, at gravstederne ikke er afgrænset fra hinanden af en hæk eller lignende. Stedet for urnens nedsættelse er dog kendt og der kan typisk anbringes en gravsten eller navneplade i græsset - heraf betegnelsen kendt urnefællesgravsted.

Askefællesgrav (ukendt fællesgrav)

Begravelse på en helt anonym fællesgrav på et fælles grønt anlæg. Askens placering markeres ikke og den kan ikke senere flyttes.

Kolumbarium

Her hensættes urner i en åben urnemur, der minder om et dueslag. Betegnelsen kolumbarium kommer af, at urnerne er anbragt i rækker af nicher, der får urnehallen til at minde om et dueslag. I Danmark er denne form for urnegrav ikke så almindelig, så ikke alle kirkegårde giver mulighed for denne type begravelse.

Yderligere information kan fås ved henvendelse til kirkegårdene. Du er også meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål omkring de forskellige muligheder ved en urnebegravelse.

Kontakt os
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer eller din e-mail