OKOK

Begravelse eller bisættelse

Det første, der skal tages stilling til i forbindelse med en begravelse er, om afdøde skal bisættes (brændes) eller begraves (jordfæstes).

Hos Roholl Bedemandsforretning rådgiver vi i forhold til afdødes og dine ønsker - kontakt os, og lad os i fællesskab finde frem til, om vi skal arrangere en begravelse eller bisættelse.

Kontakt os
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer eller din e-mail

Begravelse i kiste

Man bruger ordet ’begravelse’ om ceremonien, der foregår efter en persons død. Uanset om man vælger en kistebegravelse, bisættelse, urnenedsættelse eller spredning af aske over havet, bruges udtrykket ’begravelse.’ Dette fordi, at det at blive sænket ned i jorden i en kiste - at blive begravet - engang var den mest almindelige form for ceremoni ved et dødsfald i Danmark. I dag vælger kun omkring 25 % af alle danskere at blive begravet i kiste.

En kistebegravelse er kendetegnet ved, at afdøde lægges i en kiste og at kisten efter ceremonien sænkes ned i jorden og dækkes til med jord.

Bisættelse (kremering)

I dag foregår størstedelen af begravelsesceremonierne i Danmark som en bisættelse. Ved en bisættelse lægges afdøde også i en kiste, men kisten bliver efter ceremonien kørt til krematoriet og brændt. Efterfølgende kommes asken i en urne, som begraves.

En bisættelse foregår således i to akter, hvor der først er en ceremoni i kirke eller kapel, og senere mødes man igen for enten af begrave urnen eller sprede asken.